KETOn tarina

Keski-Uudenmaan Tanssiopisto KETO,

tanssi- ja sirkuslinja

Vuonna 1990 tanssinopettaja Leila Ketola perusti oman tanssikoulun Järvenpäähän. Tanssikoulu toimi silloin Järvenpään Tanssitalossa ja antoi opetusta vain muutaman tunnin viikossa, lajeinaan paritanssi, disko ja lastentanssi. Kysyntä saneli alkuun tuntitarjonnan. Koulu toimi aluksi nimellä Tanssikoulu Leila Ketola.


Opetustyön lisäksi ensimmäisiin vuosiin mahtui paljon myös esiintymisiä. Tanssikoulun tanssijoita nähtiin useissa tv-ohjelmissa ja suurin yksittäinen produktio oli 2001 hiihdon MM-kisojen avausohjelma Lahdessa. Opetustoiminnan alusta lähtien on seurattu ajanilmiöitä tuomalla uusia lajeja ohjelmistoon sekä kouluttamalla henkilökuntaa opetusalan vaatimusten mukaisesti.


Toiminta kasvoi nopeasti ja tanssikouluun tuli uusia opettajia sekä hallintohenkilökuntaa. Tanssinopetustoiminta laajeni myös Tuusulaan ja vuonna 2003 koulun nimi muutettiin Keski-Uudenmaan Tanssiopistoksi (KETO). Samana vuonna Järvenpään kaupunki myönsi KETOlle luvan antaa tanssitaiteen perusopetusta. Taiteen perusopetus on lailla säädeltyä, Opetushallituksen valvomaa tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta. Ensimmäisiä taiteen perusopetuksesta valmistuneita oppilaita juhlittiin KETOssa vuonna 2008. Tuusulassa lupa taiteen perusopetukseen saatiin keväällä 2019.


KETO on verkostoitunut vahvasti ympäristöönsä vastaten mm. tanssidiplomin sekä tanssilinjan opetuksesta Järvenpään lukiossa. Yhteistyötä on tehty myös Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksen kanssa vuodesta 2011 lähtien, minkä kautta tanssin harrastajat pääsevät näkemään ammattiin valmistuvien tanssijoiden työskentelyä omalla kotinäyttämöllään säännöllisesti järjestettävässä vierailuillassa, jossa myös  kaupunkilaisilla on ollut mahdollisuus päästä näkemään tanssitaiteen uusia tuulia.


Tanssitaiteen lisäksi myös muut taiteenalat ovat KETOssa tärkeitä ja sitä tuodaan esiin taiteiden välisellä yhteistyöllä. Näytöksiä on tehty yhdessä mm. sinfoniaorkesterin, kuvataiteilijoiden, kirjailijoiden, elokuvataiteen ja käsityöläisten kanssa. Tanssinäytösten ja esiintymisten määrä on kasvanut koko ajan ja nykyään KETO tavoittaa useita tuhansia katsojia vuosittain.



Tanssin rinnalle perustettiin vuonna 2017 sirkuslinja. Lupa sirkustaiteen perusopetuksen antamiselle saatiin Järvenpäässä 2018 ja Tuusulassa 2019.


Nykyisin KETOssa harrastaa viikoittain lähes 1000 oppilasta. Opetusta järjestetään Järvenpäässä ja Tuusulassa. Oppilaiden opinnoista huolehtivat rehtoreiden lisäksi parisenkymmentä opettajaa ja muu henkilökunta. KETO panostaa hyvään oloon ja onnellisuuteen – onnelliseen liikkeeseen!

Share by: